woensdag 4 juni 2014

Chocolate heaven

Sommigen onder ons zijn echte zoetenbekken. Wanneer je dan te horen krijgt dat je geen chocolade meer mag eten, kan dat een serieuze domper zijn. Gelukkig dat fondant chocolade nog wel is toegestaan! Deze is voor sommigen misschien iets minder lekker, maar hier ga ik je wat inspiratie geven hoe je er leuk met te werk kan gaan om toch nog een lekker resultaat te bekomen!

Chocolade + fruit = heaven!


Ideaal is het om fruit te combineren met fondant chocolade! Dit vormt trouwens ook een lekker tussendoortje. Vaak neem ik een schaaltje met het toegestane fruit en laat ik de chocolade met een beetje lactosevrije melk in de microgolf smelten en besprenkel ik mijn fruit hier mee. Hierdoor wordt het fruit ook minder saai en heb je weer eens wat variatie!

Een andere manier om chocolade te gebruiken is in je gebak. Zoals eerder aangehaald bestaat er ook glutenvrij bloem waarmee je gewoon aan de slag kan tijdens het bakken. Ook weer even opmerken dat deze bloem vaak iets dikker is en je er best wat minder van gebruikt! Je kan zowel muffins maken als cake en deze eventueel nog combineren met fruit! Ik ga deze later ook eens uittesten en het resultaat hier op mijn blog zetten.


Smakelijk! Tips zijn altijd welkom! 

----------------------------------------------------------------------------------------

Some of us really like sweet food. When you are told that you couldn't eat chocolate anymore, it can really hurt. Fortunately dark chocolate is still allowed! This is for some of you maybe less tasty, but I'm going to give you some inspiration how it can still be delicious! 

Chocolate + fruit = heaven! 

Fruits suits very well with dark chocolate! And you can turn it into a tasty snack. Take some dark chocolate, add a small amount of lactose-free milk and put it into the micro-oven. Let it melt and sprinkle some fruit like strawberries, bananas, blueberries with the chocolate. Your fruit snack became less boring and your chocolate tastes sweeter! 

Another way to use chocolate is in pastry. As previously mentioned, there's gluten-free flour that you can use to bake! This flour is a little bit thicker than normal flour, so you can best use a little bit less. You can make both muffins and cakes! Pastry is again awesome to combine fruits with! I'm going to test this later and put it here!

Enjoy!