Ingrediënten:
4 personen
- 0,5l lactosevrije melk
- 30g speltbloem
- 30g boter
- kerriepoeder
- zout en peper
- 30g speltbloem
- 30g boter
- kerriepoeder
- zout en peper
Bereidingswijze:
1. Laat de boter smelten in de pan, maar laat ze niet bruin worden.
2. Voeg vervolgens de bloem toe en meng ze onder de boter.
3. Verwarm even, maar laat het niet bruin worden.
4. Voeg de lactose vrije melk toe. Breng op smaak met peper, zout en de kerriepoeder.
5. Hoe meer kerrie, hoe geler de saus.
6. Laat de melk koken en roer voldoende tot je saus dik genoeg is.
Tip: Combineer de saus met rijst en kip. Als je de kerriesaus liever wat zoeter hebt, kan je stukjes ananas toevoegen!
2. Voeg vervolgens de bloem toe en meng ze onder de boter.
3. Verwarm even, maar laat het niet bruin worden.
4. Voeg de lactose vrije melk toe. Breng op smaak met peper, zout en de kerriepoeder.
5. Hoe meer kerrie, hoe geler de saus.
6. Laat de melk koken en roer voldoende tot je saus dik genoeg is.
Tip: Combineer de saus met rijst en kip. Als je de kerriesaus liever wat zoeter hebt, kan je stukjes ananas toevoegen!
Deze saus is bovendien gezonder dan de saus in pakjes, aangezien hier veel minder zout in zit! Een lagere zoutinname verlaagt de kans op een hoge bloeddruk, wat de kans op hart-en vaatziekten ook doet dalen. Het verlaagt bovendien de kans op osteoporose en maagkanker. Dus zeker de moeite om je saus even zelf te maken!
Smakelijk!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingredients:
4 persons
- 0.5 l lactose-free milk
- 30g speltflour
- 30g butter
- curry powder
- salt and pepper
- 30g speltflour
- 30g butter
- curry powder
- salt and pepper
Instructions:
1. Melt the butter in a pan, but don't let it turn brown.
2. Then add the flour and mix it with the butter.
3. Heat briefly, but don't let it turn brown.
4. Add the lactose-free milk. Season with salt, pepper and curry powder.
5. The more curry you use, the more yellow the sauce.
6. Let the milk boil and stir until it is thick enough for a good sauce.
Tip: Combine the sauce with rice and chicken. If you prefer sweeter curry sauce, you can also add pineapple chunks!
2. Then add the flour and mix it with the butter.
3. Heat briefly, but don't let it turn brown.
4. Add the lactose-free milk. Season with salt, pepper and curry powder.
5. The more curry you use, the more yellow the sauce.
6. Let the milk boil and stir until it is thick enough for a good sauce.
Tip: Combine the sauce with rice and chicken. If you prefer sweeter curry sauce, you can also add pineapple chunks!
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten