Broccoli bevat een hoeveelheid fructanen. Het is daarom ook niet toegestaan om een grote portie te eten (max. 100g). Hou je nu echter veel van deze groente, is het ideaal deze te combineren in een wok. Zo is het toch mogelijk om broccoli te eten en ook daarbij ook een volwaardige portie aan groenten binnen te krijgen.
Lekker is om broccoli te combineren met wortelen. Het geeft bovendien ook nog eens een mooi kleurenpallet. Hierbij kan je zowel kip, kalkoen als kalf eten. Mogelijkheden genoeg!
Samen te serveren met rijstnoodels of een portie rijst.
INGREDIËNTEN
2 personen
- 1 broccoli
- 2 wortelen
- 250g kip
- Kippenkruiden
- Glutenvrije sojasaus
- Rijst voor 2 personen (1 zakje)
BEREIDINGSWIJZE
1. Laat water koken en kook de rijst
2. Snij de broccoli, wortels en kip in blokjes
3. Bak de kip en kruid met kippenkruiden
4. Voeg de stukken broccoli en wortel toe
5. Voeg de glutenvrije sojasaus toe
6. Wok tot alles gaar is
7. Serveer de wok met een portie rijst
---------------------------------------------------------------------------------------------
Broccoli contains an amount of fructans. Therefore it's not allowed to eat a large portion of it (max. 100g). But if you love this vegetable, it is ideal to combine it with other vegetables in a wok. So it is possible to eat it and eat enough vegetables as well.
INGREDIENTS
2 persons
- 1 broccoli
- 2 carrots
- 250g chicken
- Chicken Seasoning
- Gluten-free soy sauce
- Rice for 2 people (1 bag)
INSTRUCTIONS
1. Boil water and cook the rice
2. Cut the broccoli, carrots and chicken into cubes
3. Fry the chicken and add herbs
4. Add the broccoli and carrot pieces
5. Add the gluten-free soy sauce
6. Wok until everything is cooked
7. Serve the wok with a portion of rice
Geen opmerkingen:
Een reactie posten