Heb jij al lang eens zin in een hartige snack? Dan heb ik hiervoor een ideaal recept. Het is gebaseerd op de op de traditionele Braziliaanse kaasbroodjes. Het is een kleinere variant, gekruid met provinciale kruiden en dus ideaal als snack.
Ingrediënten:
- 100ml lactosevrije melk
- 100ml olijfolie
- zout
- provinciale kruiden
- 250g spelt bloem/glutenvrij bloem
- 100g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 100ml olijfolie
- zout
- provinciale kruiden
- 250g spelt bloem/glutenvrij bloem
- 100g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
Bereidingswijze:
1. Breng de melk en de olie aan de kook en voeg wat zout toe.
2. Voeg de speltbloem toe en meng goed.
3. Kneed het deeg tot het één bal vormt die niet meer aan de kant blijft plakken.
4. Haal het deeg nu van het vuur en laat afkoelen.
5. Voeg de kaas, het ei toe en zorg voor een homogeen mengsel.
6. Rol nu kleine balletjes en verspreid deze op een bakplaat.
7. Bak gedurende 20 min op 180 °C.
Smakelijk!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingredients:
- 100ml lactose-free milk
- 100ml olive oil
- salt
- Provincial herbs
- 250g spelt flour/glutenfree flour
- 100g grated Parmesan cheese
- 1 egg
- 100ml olive oil
- salt
- Provincial herbs
- 250g spelt flour/glutenfree flour
- 100g grated Parmesan cheese
- 1 egg
Instructions:
1. Bring the milk and oil to the boil and add some salt.
2. Add the spelt flour and mix well.
3. Knead the dough until it forms a ball and sticks no longer on the side.
4. Remove the dough from the heat and let cool down.
5. Add the cheese, egg and herbs make a homogeneous mixture.
6. Now roll small balls and spread them on a baking sheet.
7. Bake for 20 min at 180 ° C.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten