Smakelijk!
Ingrediënten:
2 personen
2 personen
- 16 scampi's
- 500g gepelde tomaten
- peper en zout
- provinciale kruiden
- cayenne peper
- 15cl lactosevrije room
- 250g glutenvrije tagliatelle
- olijfolie
Bereidingswijze:
1. Breng eerst het water voor de pasta aan de kook met wat zout.
2. Bak ondertussen de scampi's lichtroze in een pan met olijfolie.
3. Als ze lichtjes beginnen kleuren, voeg dan de gepelde tomaten en de room toe.
4. Kruid met voldoende provinciale kruiden, peper en zout om de tomaten op smaak te krijgen.
5. Als je een iets pikantere saus wilt, kan je naar eigen voorkeur nog cayenne peper toevoegen.
6. Laat de saus nu op een laag vuur verder pruttelen.
7. Kook ondertussen de pasta.
8. Giet deze af en voeg de saus toe.
Tip: Lekker om te combineren met spelt pistolets besmeerd met boter.
En smullen maar!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pasta dishes are often the biggest challenge during the FODMAP diet because they contain different kinds of FODMAPs. After some research and experimentation, I have found a nice and FODMAP friendly dish called scampi diabolique.
Ingredients:
2 persons
- 16 scampis
- 500g peeled tomatoes
- Salt and pepper
- Provincial herbs
- Cayenne pepper
- 15cl lactose-free cream
- 250g gluten free tagliatelle
- olive oil
Instructions:
1. First bring the water for the pasta to boil with salt.
2. Meanwhile, fry the prawns slightly pink in a pan with olive oil.
3. If they start to color, add the peeled tomatoes and the cream.
4. Season with plenty of provincial herbs, pepper and salt.
5. If you want a slightly pungent sauce, you can add some cayenne pepper.
6. Let the sauce simmer on a low heat.
7. Meanwhile, cook the pasta.
8. Drain it and add the sauce.
Tip: Nice to combine with spelt bread and butter.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten