Heb je een beetje genoeg van de gewone spaghetti bolognaise? Wil je op een snelle manier dit recept een extra toets geven? Dit is zelfs mogelijk op een FODMAP vriendelijk manier!
Aangezien ik nog wat restjes over had van de pijpajuin die ik gebruikt heb in de rijstschotel, kwam deze mooi van pas in het gerecht. Ook lekker als je de pijpajuin vervangt door basilicum!
Als je niet zo'n fan bent van mozzarella, kan je ook altijd gebruik maken van een lactosevrije gratin kaas! Ook kunnen grote tomaten gebruikt worden in plaats van trostomaatjes. Sommige personen tolereren deze namelijk beter.
INGREDiënten
2 personen
- 250g glutenvrij penne
- Parmezaanse kaas
- Klein doosje kerstomaatjes
- 2 bollen lactosevrije mozzarella
- Jou favoriete tomatensaus/blik gepureerde tomaten
- (eventueel puur rundsgehakt toevoegen)
- Tros pijp-ajuin
Bereidingswijze
1. Laat water koken en kook de pasta
2. Laat de tomatensaus koken
3. Snij de pijp-ajuin, mozzarella en tomaatjes in stukken
4. Meng de pasta en de saus als deze klaar zijn
5. Breng de pasta en de saus in een ovenschaal
6. Breng hier een laag mozzarella op
7. Voeg de tomaatjes en de pijp-ajuin toe
8. Werk af met Parmezaanse kaas voor een korstje
9. Laat 10 min grillen
Smakelijk!
---------------------------------------------------------------------------------------
Since I had some leftovers from the green onions that I used in the rice dish, it could use it in this dish. It's also delicious if you use basil instead of lentils!
If you're not a fan of mozzarella, you can always use a lactose-free cheese gratin! Also large tomatoes can be used in place of cherry tomatoes. Some people tolerate this better.
You can easily work in layers, but it is also possible to first mix everything and then put in the oven!
INGREDIENTS
2 persons
- 250g gluten free penne
- Parmesan
- Small box of cherry tomatoes
- 2 balls of lactose free mozzarella
- Your favorite tomato sauce / canned pureed tomatoes
- (Possibly add pure ground beef)
- Green onions
INstructions
1. Boil some water and cook the pasta
2. Boil the tomato sauce
3. Cut the green onions, mozzarella and tomatoes into pieces
4. Mix the pasta and the sauce when they are ready
5. Transfer the pasta and the sauce in a baking dish
6. Spend a layer of mozzarella
7. Add the tomatoes and onion
8. Garnish with Parmesan cheese for a scab
9. Grill for 10 minutes
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten