Het mag dan wel winter zijn, maar toch vind ik dat een verse, frisse salade er altijd in kan! Deze keer heb ik een salade gecombineerd met pasta tot een heuse pastasalade. Het geeft wat meer afwisseling en ik vind dat het een groter verzadigend gevoel geeft achteraf! Tijdens het FODMAP dieet is het natuurlijk wel moeilijk om met dressings te werken. Toch geeft citroen een frisse toets aan het slaatje en gecombineerd met wat olijfolie kan het ook best dienst doen als een dressing!
Ikzelf kies bijna altijd voor de glutenvrije penne van Céréal. Céréal heeft sinds kort ook een glutenvrij gamma met erg goede producten. Het enige nadeel is het prijskaartje. Maar dat speelt altijd wel bij een glutenvrije voeding.
Wat ik echt mis binnen het FODMAP dieet is ui. Ik hou ervan om ui te gebruiken in bijna alle gerechten die ik klaarmaak! Spijtig genoeg zorgt ui voor veel gasproductie en is dus niet ideaal wanneer je PDS hebt. Een leuk alternatief voor in slaatjes, maar ook voor in stoofpotjes is bos-ui of pijp-ajuin. Het groene gedeelte is FODMAP vriendelijk en smaakt toch een beetje als ui.
Smakelijk!
Ingrediënten:
2 personen
- 250g glutenvrij penne
- Parmezaanse kaas
- Klein doosje kerstomaatjes
- Gemenge sla
- Glutenvrij korstjes
- 200g kipfilet
- Citroen of citroensap
- Olijfolie
- Tros pijp-ajuin
- Pijnboompitten
- Pijnboompitten
Bereidingswijze:
1. Laat water koken en kook de pasta
2. Snij de kip in kleine blokjes en bak ze (Tip: kippenkruiden zorgen voor een betere smaak!)
3. Snij ondertussen de pijp-ajuin en tomaten is stukjes
4. Pak een grote kom en breng de ui, tomaatjes en kip hierin
5. Voeg de pasta toe als hij klaar is
6. Voeg vervolgens de parmezaanse kaas en de korstjes toe
7. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en citroen
8. Meng alles tot één geheel en klaar!
----------------------------------------------------------------------------------
It might be winter, but I think a fresh, crispy salad is always welcome! This time I combined a salad with pasta into a real pasta salad. It gives more variety and I think it gives a greater satiating feeling afterwards! During the FODMAP diet it is of course difficult to work with dressings. Yet lemon gives a fresh touch to the salad and combined with olive oil it works fine as a sort of dressing!
I almost always choose for the gluten free penne from Céréal. Céréal has recently start up a gluten-free range with very good products. The only downside is the price tag. But that's always a downside with a gluten-free diet.
What I really miss in the FODMAP diet is onion. I like to use onions in almost all the dishes I cook! Unfortunately onion stimulates the gas production and is not ideal when you have IBS. A nice alternative are green onions. The green part is FODMAP friendly and yet tastes a bit like onion.
Ingredients:
2 persons
- 250g gluten free penne
- Parmesan cheese
- Small box of cherry tomatoes
- Mixed lettuce
- Gluten-free crusts
- 200g chicken breast
- Lime or lemon juice
- Olive Oil
- Green onions
Instructions:
1. Boil some water and cook the pasta
2. Cut the chicken into small cubes and fry them (Hint: chicken herbs provide a better taste!)
3. Meanwhile, cut the lentils and tomato in pieces
4. Take a large bowl and put the onion, tomatoes and chicken into it
5. Add the pasta when it's ready
6. Then add the parmesan cheese and croutons into it
7. Season with a little olive oil and lemon
8. Mix everything and done!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten