Wie had ooit gedacht dat een traditionele Belgische steak met frieten darmvriendelijk zou kunnen zijn? Door gebruik te maken van lactosevrije room om de roomsaus te maken is dit perfect mogelijk! Denk dus niet dat het FODMAP dieet enkel saai en gezond eten inhoud!
En geef toe... Wat is er nu zaliger dat het pruttelende geluid van frietjes die aan het bakken zijn te horen? :-)
Ingrediënten:
2 personen
- 1 tomaat
- frietjes
- zakje ijsbergsla
- 2 steaks
- bruine fond
- peperbolletjes
- lactosevrije room (bv. Valio)
- bloem
- boter
Bereidingswijze:
1. Zet het vuur op een hoge temperatuur en laat er een klontje boter in smelten.
2. Leg dan de steaks in de pan.
3. Zet het vuur zachter en laat 2 min bakken.
4. Zet vervolgens het vuur terug hoger en draai de steak om.
5. Zet hierna het vuur weer zachter en laat 2 min bakken.
6. Leg de steaks op een schotel en dek af met aluminiumfolie.
7. Laat staan voor 10 min.
8. Gebruik vervolgens het bakvet om de saus te maken.
9. Voeg de bruine fond toe aan het bakvet.
10. Voeg hierna 10cl room toe en een halve koffielepel peperbolletjes toe.
11. Voeg een eetlepel bloem toe en roer.
12. Laat een paar minuten koken.
13. Bak ondertussen de frietjes en snij de tomaat in schijven.
14. Dresseer vervolgens het bord met de groenten, frieten, vlees en saus.
Smakelijk!
------------------------------------------------------------------------------------------
Who would have thought that a traditional Belgian steak with French fries could be gut friendly. By using lactose-free cream it is perfectly possible! So do not think that the FODMAP diet is just boring and healthy! Enjoy!
Ingredients:
2 persons
- 1 tomato
- French fries
- Bag of lettuce
- 2 steaks
- Brown stock
- Peppercorns
- Lactose-free cream (eg Valio)
- flower
- Butter
Instructions:
1. Turn the heat up to a high temperature and add some butter to the pan and wait until the butter melts.
2. Then place the steaks in the pan.
3. Lower the heat and bake for 2 min.
4. Then turn the heat back up and turn over the steak.
5. Then put the fire back down and let it bake for another 2 min.
6. Place the steaks on a platter and cover with aluminum foil.
7. Let stand for 10 min.
8. Then use the shortening to make the sauce.
9. Add the brown stock to the shortening.
10. Then add 10 cl cream and half a teaspoon peppercorns.
11. Add a tablespoon of flour and mix it.
12. Let cook a few minutes.
13. Meanwhile, fry the fries and cut the tomato into slices.
14. Then garnish the plate with vegetables, fries, meat and sauce.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten