Herfst is in het land! Bladeren vallen van de bomen en Halloween staat voor de deur. Een mooi excuus om thuis te blijven en eens te genieten van een lekker gerechtje. En wat is er nu meer toepasselijk dan pompoen om deze periode te vieren?
Je kan veel verschillende kanten uit met deze wintergroente, je kan er soepen van maken, maar ook combineren met pasta's.
Ook zoetere gerechten vallen te combineren met pompoen en daarom presenteer ik jullie de pompoenpannenkoeken. Ook ideaal om de kinderen pompoen te laten eten.
Ingrediënten:
2 personen
- 1 pompoen
- 250 ml lactosevrije melk
- 125g speltbloem/glutenvrije bloem
- 4 eetlepels moutsuiker
- 4 eetlepels kaneel
- 1 ei
- olijfolie
- lactosevrije ijs
- handjevol hazelnoten
- esdoornsiroop
Bereidingswijze:
1. Snij de pompoen door in het midden en verwijder de pitten.
2. Snij de pompoen in stukken en breng deze aan kook gedurende 7 minuten.
2. Snij de pompoen in stukken en breng deze aan kook gedurende 7 minuten.
3. Meng vervolgens het ei, de melk, de bloem, suiker en kaneel tot een homogeen mengsel.
4. Laat de pompoen afkoelen.
5. Mix de pompoen en voeg die bij het mengsel toe.
5. Mix de pompoen en voeg die bij het mengsel toe.
6. Verhit de olijfolie in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin.
Tip: Voor de echte zoetebekken kunnen we nog een stapje verder gaan. Voeg een bolletje ijs toe en besprenkel deze met siroop. Voor een leuke structuur, voeg stukjes hazelnoot toe.
Tip: Voor de echte zoetebekken kunnen we nog een stapje verder gaan. Voeg een bolletje ijs toe en besprenkel deze met siroop. Voor een leuke structuur, voeg stukjes hazelnoot toe.
Smakelijk!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Autumn is coming! Leaves fall from the trees and Halloween is upon us. A good excuse to stay home and enjoy a delicious appetizer. And what could have been more appropriate than pumpkin to celebrate this period?
You can combine it in several ways, you can make soups, but also combine with it pasta.
Even sweeter dishes are combined with pumpkin and so I present to you the pumpkin pancakes. It's also ideal for the kids to eat pumpkin.
Ingredients:
2 persons
- 1 pumpkin
- 250 ml of lactose-free milk
- 125g spelt flour / gluten free flour
- 4 tablespoons maltose
- 4 tablespoons cinnamon
- 1 egg
- olive oil
- Lactose-free ice cream
- Handful of hazelnuts
- Maple syrup
Instructions:
1. Cut the pumpkin in the middle and remove the seeds.
2. Cut the pumpkin into pieces and boil them for 7 minutes.
3. Then mix the egg, milk, flour, sugar and cinnamon.
4. Let the pumpkin cool down.
5. Mix pumpkin and add it to the mixture.
6. Heat the olive oil in a pan and fry the pancakes until they are gold-brown.
Tip: For those who love sweet, we can go one step further. Add a scoop of ice cream and sprinkle it with syrup. For a fun texture, add pieces of hazelnut.
Enjoy!
die gaan we binnenkort eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenHarrah's Cherokee Casinos - MapyRO
BeantwoordenVerwijderenHarrah's Cherokee Casino 안산 출장안마 & Hotel. 777 Casino 구리 출장마사지 Drive, Cherokee, 충청남도 출장안마 NC 28719. Directions. 777 Casino Drive, 김천 출장마사지 Cherokee, North Carolina 28719. (800) 226-3287. (800) 862-1000. Map 영천 출장안마