Gisteren heb ik van een vriendin een erg goede tip gekregen, havermout pannenkoeken! Ik heb het uitgeprobeerd en het is me erg goed bevallen. Het is een mooi alternatief voor brood tijdens het ontbijt of middagmaaltijd. En je kan verschillende soorten fruit toevoegen, om het geheel wat zoeter te maken! Je zit bovendien erg vol van maar 1 pannenkoek!
Ingrediënten:
1 pannenkoek
- 15g havermout
- scheutje lactosevrije melk
- 1 ei
- eventueel snuifje suiker om het zoeter te maken
- 1 eetlepel olijfolie
- scheutje lactosevrije melk
- 1 ei
- eventueel snuifje suiker om het zoeter te maken
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
1. Neem eerst een kopje en doe daar vervolgens de havermout, melk, het ei en eventueel wat suiker in.
2. Goed klutsen met een vork.
3. Breng de olijfolie in een pannenkoekenpan en laat deze eerst wat verhitten.
4. Breng vervolgens het mengels in de pan en laat verhitten tot je een mooie pannenkoek krijgt.
Tip: Deze kan je nadien nog extra dresseren met fruit, om het wat zoeter te maken en minder saai!
Smakelijk!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Yesterday I received a very good tip from a friend of mine, oatmeal pancakes! I tried it and I really liked it! It's a nice alternative for bread. You can add fruits to make the whole thing sweeter. And you've got enough with just one pancake because it's a bit heavy!
Ingredients:
1 pancake
- 15g oatmeal
- +/- 10 ml of lactose-free milk
- 1 egg
- 1 tablespoon of olive oil
- pinch of sugar if you like it sweeter
Instructions:
1. Take a cup and add the oatmeal, milk, the egg and and pinch of sugar if you like so.
2. Mix them with a fork. Bring the olive oil in a pan for pancakes and heat the oil.
3. Then bring the mixture into the pan en heat it until you get a nice pancake.
Tip: You can add some fruits like strawberries or blueberries to make it a bit sweeter and less boring!
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten