Ingrediënten:
2 personen
- 100g rode vruchten (frambozen, aardbeien, blauwe bessen...)
- 100g glutenvrij bloem
- 100g boter
- 90g havermout
- 115g suiker
- snuifje kaneel
- snuifje zout
Bereidingswijze:
1. Eerst de oven voorverwarmen op 200°.
2. Bedek dan de bodem waarin je de crumble gaat maken met de rode vruchten.
3. Vervolgens doe je een scheutje suiker over de vruchten.
4. Hierna pak je een kom en voeg je de suiker, havermout (om het knapperig te maken) en de bloem samen.
5. De boter snij je in stukjes en meng je hieronder.
6. Hier kan je naar believen nog wat zout en kaneel toevoegen.
7. Vervolgens het mengsel kneden met de handen tot men een kruimelachtig deeg bekomt.
8. Deze verdelen over de rode vruchten. Deze mag dan gedurende 30-40 min in de oven bij 200°.
Tip: Best warm serveren, dan is deze het lekkerste.
Noot: door de glutenvrije bloem kan het zijn dat je crumble iets minder "kruimelachtig" is.
Bon appetit!
------------------------------------------------------------------------------------------
Here you go, my first recipe: crumble from red fruit!
This was very easy to make and the whole family really liked it!
Ingredients:
2 persons
- 100g of red fruit
- 100g gluten-free flour
- 100g butter
- 90g oatmeal
- 115g sugar
- Pinch of cinnamon
- Pinch of salt
Instructions:
1. Preheat the oven to 200°C.
2. Spread the fruit over an oven plate and add a pinch of sugar.
3. After this, take a bowl and add the sugar, oatmeal and flour.
4. Cut the butter in pieces and mix.
5. You can also add some salt and cinnamon if you like so.
6. Knead the mixture with your hands until you obtain a crumble-like dough.
7. Spread the dough over the fruit. Bake for 30 to 40 min in the oven.
Tip: Best served warm, then it's the best!
2. Spread the fruit over an oven plate and add a pinch of sugar.
3. After this, take a bowl and add the sugar, oatmeal and flour.
4. Cut the butter in pieces and mix.
5. You can also add some salt and cinnamon if you like so.
6. Knead the mixture with your hands until you obtain a crumble-like dough.
7. Spread the dough over the fruit. Bake for 30 to 40 min in the oven.
Tip: Best served warm, then it's the best!
Enjoy!
Ziet er super uit, Nathalie! Deze zal ik binnenkort zeker eens uitproberen :)
BeantwoordenVerwijderenDoe zo verder met je blog, heel inspirerend.
x Yasmine
Dankuwel, Yasmine! Iedereen hier thuis vond het heel lekker, dus zeker ne aanrader! :D
BeantwoordenVerwijderenx Nathalie